سلامتی

تاثیر آلودگی هوا بر گسترش بیماری کرونا

تاثیر آلودگی هوا بر گسترش کرونا

متاسفانه باید با یک واقعیت تلخ و گزنده روبه‌رو شویم؛ آلودگی هوا بر گسترش بیماری کرونا تاثیر مثبت دارد. در نگاه اول شاید تصور کنیم کاهش رفت‌وآمدهای شهری، تعطیلی مدارس و دورکاری بسیاری از کارکنان باعث شده تا آلاینده‌های محیطی کاهش پیدا کرده و با کمتر شدن ترافیک، اوضاع هوا بهتر شده باشد. اما کاهش ساعات طرح ترافیک در شهرهای بزرگ و کاهش استفاده از وسایل نقلیه‌ی عمومی به جهت ترس از ابتلا به بیماری کرونا، تا حدود زیادی اثر آن عوامل را کاهش داده است. پس به‌طور کلی وضعیت آلودگی هوا در امسال همچون سال‌های پیش است.

اما چرا آلودگی هوا بر گسترش بیماری کرونا تاثیرگذار است؟ یک تحقیق تازه در ایالات متحده نشان داده که میزان ذرات معلق در هوا رابطه مستقیمی با میزان تلفات ناشی از ابتلا به کووید۱۹ دارد. این تحقیق نشان داده که افزایش این ذرات فقط به میزان یک میکروگرم در هر مترمربع موجب افزایش ۱۵ درصدی مرگ‌ومیرهای بیماری کرونا شده است. (+منبع) ذرات معلق همان اجزای ریز و غیرقابل دیدنی هستند که در دستگاه‌های تصفیه هوا با نام PM2.5 شناخته می‌شوند و عامل اصلی آلودگی هوای تهران در آلوده‌ترین روزهای سال هستند. بر اساس این تحقیقات و دیگر مطالعات مشابه، ویروس‌های کرونای معلق در هوا احتمالا از سوی ذرات معلق در هوا جذب می‌شوند و سپس ساعت‌ها و یا حتی روز‌ها در هوا باقی می‌مانند و احتمال اینکه فردی آنها را تنفس کند افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر آلودگی هوا و زندگی مستمر در شهرهای آلوده باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. این عامل در هنگامی که بدن به مبارزه با بیماری کرونا می‌پردازد خود را نشان می‌دهد و باعث می‌شود توان بدن برای مقابل با آن کاهش پیدا کند. بررسی نقاطی که در طول همه‌گیری بیماری کرونا در ماه‌های گذشته بیشترین نرخ تلفات را داشته‌اند (مانند شمال ایتالیا)، موید همین نکته است.

حال باید به پرسش دیگری پاسخ دهیم؛ چه کنیم؟

همچنان بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا و انتقال بیماری کرونا، کاهش تردد و حضور در مراکز پرجمعیت است. ماندن در خانه و دورکاری بهترین کاری‌ست که در صورت امکان باید انجام دهیم. در حضورهای اجتماعی و تردد در مراکز عمومی استفاده از ماسک نه فقط الزامی که حیاتی‌ست. با استفاده از ماسک نه فقط سلامت خود را تا حد امکان حفظ می‌کنیم که جان دیگران را نیز به خطر نمی‌اندازیم. اما در شهرهای آلوده استفاده از یک دستگاه تصفیه هوای خانگی نیز راهکار موثر دیگری‌ست که می‌تواند ما را از این بحران به سلامت عبور دهد.

یک دستگاه تصفیه هوای خانگی استاندارد مانند تصفیه هوای بلوایر که از سیستم فیلتراسیون چندلایه استفاده می‌کند می‌تواند تا حد زیادی ذرات معلق PM2.5 را به خود جذب کرده و از انتشار آنها در هوای خانه جلوگیری کند. این امر زمانی اهمیتش بیشتر می‌شود که به خاطر بیاوریم در خانه از ماسک استفاده نمی‌کنیم و در برابر ذرات معلق آسیب‌پذیرتریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *