نکات خانه‌داری

راهنمای مراقبت از ظروف نچسب

مراقبت از ظروف نچسب

ظروف نچسب مانند انواع قابلمه، تابه و قالب کیک یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین لوازم آشپزی در هر آشپزخانه‌ای‌ست. احتمالا هیچ آشپزی را در دنیا نتوان پیدا کرد که بدون یکی از این ظروف نچسب کارش را بتواند به درستی انجام دهد. اما این ظروف به دلیل پوشش ویژه‌ای که روی آنها قرار می‌گیرد حساس‌تر از دیگر ظروف آشپزی هستند و مراقبت و استفاده از آنها، اصول و محدودیت‌هایی دارد که نیاز است حتما رعایت کنید. با رعایت این اصول می‌توانید عمر قابلمه و تابه نچسب آشپزخانه‌تان را افزایش دهید تا مجبور به تعویض مکرر آنها نباشید.

دمای مناسب
دمای بالا می‌تواند پوشش نچسب ظرف‌ها را از بین ببرد. به همین دلیل هیچ‌گاه نباید ظرف خالی را گرم کنید. بهترین راه این‌ست که پیش از گذاشتن ظرف روی اجاق همیشه اندکی روغن روی سطح آن بریزید. در مدل‌های مختلف تابه و قابلمه تفال نشانگری برای میزان دمای ظرف پیش‌بینی شده که با تغییر رنگ به شما اطلاع می‌دهد ظرف به میزان دمای مجازش رسیده است. همچنین دقت کنید که از ظرف با جنس مناسب برای نوع پختی که می‌خواهید استفاده کنید. این ویدیو به شما نشان می‌دهد هر یک از جنس‌های مختلف برای چه نوعی از آشپزی مناسب است.
ظروفی که از پوشش تفلون برای نچسب شدن بهره می‌برند در دمای بالاتر از ۲۶۰ درجه سانتیگراد مقاومت خود را از دست داده و گازهایی را آزاد می‌کنند که علائمی نظیر آنفلوانزا در انسان پدید می‌آورند. بنا بر اعلام انجمن سرطان آمریکا، اکثر ظروف نچسب مناسب قرارگیری در فر نیستند. برای استفاده در فر بهتر است سراغ ظروف چوبی یا پلاستیکی مناسب فر بروید.

شست‌وشوی مناسب
برای شستن ظروف نچسب در ابتدا اجازه دهید ظرف خنک شود. ریختن آب سرد بر روی یک تابه داغ موجب می‌شود یکدستی ظرف از بین برود و امکان پخش دما به‌طور یکسان در تمام سطح خود را از دست بدهد. برای شستن این‌گونه ظروف پیشنهاد می‌شود به جای استفاده از ماشین ظرفشویی، از شست‌وشوی دستی با آب ولرم استفاده کنید. دقت داشته باشید به‌هیچ عنوان از سیم ظرفشویی یا اسکاچ زبر استفاده نکرد و یک ابر نرم برای شستن ظروف نچسب در اختیار داشته باشید. شوینده‌های قوی نیز می‌توانند پوشش‌های مختلف این ظرف‌ها را از بین ببرند.

نگهداری مناسب
قرار دادن ظروف روی یکدیگر و تلمبار شدن‌شان درون کابینت می‌تواند موجب ایجاد خط و خش بر روی سطح نچسب ظرف‌ها شود و در نتیجه مزیت آنها را از بین ببرد. اگر فضای محدودی برای نگهداری ظروف مختلف دارید حتما از کاغذ، حوله یا پارچه برای قرار دادن ظرف‌ها روی هم استفاده کنید.

جمع‌بندی
واقعیت این‌ست که عمر ظروف نچسب به اندازه ظرف‌های چدنی نیست. در نتیجه با رعایت تمام این موارد و حتی بیش از اینها نیز نمی‌توان انتظار داشت که این ظروف عمری همیشگی داشته باشند و بالاخره روزی فرا می‌رسد که لازم است آنها را تعویض کنید. دقت کنید برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان به محض مشاهده خط و خش روی پوشش نچسب ظروف، آنها را از رده خارج کرده و به دنبال ظروف تازه‌ای باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *